Werkwijze

In mijn praktijk maak ik gebruik van de OERsterk methode. Als erkend coach ben ik opgeleid de klachten vanuit de oorzaak te benaderen. Dat is het startpunt waaruit we jouw gezondheid kunnen terugbrengen. De juiste balans is belangrijk voor een vitaal leven.

De behandelingen vinden plaats bij jou thuis. Ik vind het belangrijk om jouw directe omgeving te kunnen zien en met eigen ogen jouw levensstijl te kunnen ervaren. Ook gaan we samen naar buiten. Een deel van de behandelingen vindt plaats in de buitenlucht. Tijdens het wandelen bespreken we jouw klachten en mogelijke oplossingen hiervoor. Ik geloof dat beweging een krachtige manier is om verandering in gang te zetten. Het is tevens mogelijk om de sessies te laten plaatsvinden via videobellen, indien je niet comfortabel bent met fysiek contact vanwege de ‘nieuwe normaal’. 

We beginnen onze samenwerking met een vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit gesprek leren wij elkaar kennen en kan je mij vertellen welke klachten je ervaart. Na het adviesgesprek gaan we samen van start. De behandeling bestaat uit onderstaande 3 stappen. 

Stap 1 - Het intakegesprek

Tijdens het intakegesprek leren we elkaar beter kennen. Ik ga je meer vertellen over de OERsterk methode, wat ik voor jou kan betekenen en we staan uitgebreid stil bij jouw hulpvraag. Ik wil jouw pijnpunten boven water krijgen en je laten zien welke veranderingen er mogelijk zijn. Na aan dit gesprek vraag ik je een vragenlijst in te vullen. De informatie in dit document helpt mij om een behandelplan op te stellen.

Stap 2 - De behandeling

Na het intakegesprek plannen we de benodigde coaching sessies in. Gemiddeld bestaat een OERsterk behandeling uit 2 tot 5 sessies van een uur. Tijdens deze sessies ga ik je begeleiden naar een gezondere levensstijl en staat het verhelpen van jouw klacht centraal. Samen werken we aan jouw doelen. Aan het einde van elke sessie geef ik je handvatten waarmee je thuis aan de slag kunt gaan. Ik daag je uit om na elke sessie direct (kleine) aanpassingen te maken in je levensstijl. Dit zal je sneller en dichterbij een langdurige oplossing van jouw probleem brengen. 

Stap 3 - Evaluatie

Tijdens en aan het einde van de behandelingen evalueren wij samen het behaalde resultaat. Misschien zijn er meer behandelingen nodig, of zijn er specifieke thema’s waarop je nog dieper in wilt gaan. Hiervoor kunnen wij extra sessies inplannen.